Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su rūgpieniu
Tradicinė musaka ruošiama su bešamelio padažu, tačiau vietoj jo galite sumaišyti paprastą rūgpienį su brynza ir prieskoniais, ir jie taps idealiu padažu musakai, kuris garsiajam patiekalui suteiks visiškai naują skonį. Svarbu tai, kad šiam padažui pagaminti užtruksite vos porą minučių. Musakos su paprasta rūgpieniu skonis yra visiškai nepaprastas, labai sodrus. Iškeptų daržovių ir padažo derinys galutiniam patiekalui suteikia labai pikantišką skonį. Musaka gaunasi sultinga ir apetitiška.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves, padažą ir faršą. Sudėkite baklažanus ir paprikas ant kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi ir 10 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Blenderiu sumaišykite paprastą grietinę su brynza, česnaku, citrinos sultimis ir druska. Atskirame dubenyje į maltą mėsą sudėkite svogūną, druską ir Provanso žoleles ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Bulves supjaustykite apskritimais, pusę jų sudėkite ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos. Apšlakstykite šiek tiek padažo. Ant bulvių sudėkite pomidorus, baklažanus ir maltą mėsą, aptepkite padažu. Ant viršaus uždėkite saldžiąsias paprikas, morkas ir likusias bulves. Užpilkite musaką likusiu padažu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos