Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su baklažanais ir malta ėriena
Moussaka su baklažanais ir malta ėriena - tai sotūs pietūs pagal Viduržemio jūros regiono virtuvės tradicijas. Šį patiekalą kulinarine vertybe laiko iškart kelios šalys. Graikų virtuvėje musaka ruošiama su baklažanais, serbų, bosnių ir rumunų virtuvėje violetinė daržovė keičiama pomidorais. Yra variantų, kuriuose naudojamos cukinijos, kopūstai ir bulvės. Technologija išlieka nepakitusi - pakaitomis kepami daržovių ir mėsos sluoksniai po pieno padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės ugnies, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir zirą, pakepinkite 1 minutę. Šiek tiek padidinkite kaitrą, sudėkite maltą ėriuką, pagardinkite druska ir pipirais, kepkite 5 minutes, tada pašalinkite riebalų perteklių.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Supilkite vyną ir pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorus, pomidorų tyrę, cinamoną, cukrų ir raudonėlį. Užvirinkite, šiek tiek sumažinkite ugnį ir virkite, kol sutirštės, apie 45 minutes. Jei reikia, pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Pasirūpinkite baklažanais. Apšlakstykite baklažanus alyvuogių aliejumi ir druska. Kepkite ant įkaitintos grilio keptuvės 2-3 minutes iš abiejų pusių. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, palaipsniui suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Nukelkite puodą nuo viryklės ir nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Grįžkite puodą ant mažos ugnies ir virkite, kol sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies, įmuškite kiaušinio trynį ir maždaug pusę sūrio bei gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iškepkite musaką. Sluoksniais išdėliokite baklažanus ir mėsos įdarą, kiekvieną sluoksnį užpilkite trupučiu padažo. Viršų apibarstykite likusiu sūriu ir muskato riešutu ir pašaukite į orkaitę 25-30 min.
Kategorijos