Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su čiobreliais
Moussaka - tai mėsos apkepas su baklažanais. Šiam patiekalui puikiai tinka bet kokie prieskoniai, tačiau ypatingo skonio jis įgauna, kai į jį įdedama čiobrelių. Ši žolelė plačiai paplitusi kulinarijoje. Jis naudojamas marinavimui, mirkymui ir kaip mėsos ar daržovių patiekalų prieskonis. Kulinarijoje naudojami ne visi čiobreliai, o tik nesumedėjusių šakelių viršūnėlės. Čiobreliai pasižymi ryškiu ir unikaliu skoniu, todėl naudojami užpilams ir arbatoms gaminti.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą ir daržoves. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir kepkite svogūną, kol jis taps auksinis, apie 10 minučių. Tada sudėkite maltą mėsą ir troškinkite apie 20 minučių. Tada sudėkite pomidorus, pipirus, druską, pipirus ir čiobrelius. Uždengę dangčiu troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite faršą ir daržoves bei paruoškite padažą. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pirmiausia sudėkite baklažanus, tada faršą ir daržoves. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus iki šviesiai rudos spalvos, supilkite grietinėlę ir virkite 5 minutes, kol sutirštės. Tada atvėsinkite. Dubenyje išplakite kiaušinius, tada supilkite grietinėlę, miltus ir sūrį.
Žingsnis 3
Patiekalą virkite, kol išvirs. Išimkite maltinukus ir daržoves iš orkaitės ir tolygiai paskirstydami užpilkite grietinėlės ir kiaušinių mišinį. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite toje pačioje temperatūroje dar 20-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos