Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su džiovintais bazilikais
Bazilikas graikiškoje musakoje atskleidžia pomidorų ir saldžiosios paprikos skonį, puikiai dera su sūriu ir papildo mėsos skonį. Baziliko sudėtyje yra daug eterinių aliejų, naudingų ir maistingų elementų. Prieskonius galima džiovinti namuose. Tai galima daryti natūraliai sausoje, švarioje ir šiltoje patalpoje arba orkaitėje, prieš tai žoleles nuplovus ir paskleidus ant popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Supilkite miltus ir išmaišykite mediniu šaukštu. Maišydami kepkite, kol miltai pradės birti. Nuimkite nuo ugnies ir plona srovele supilkite kambario temperatūros pieną. Padažą nuolat maišykite, kad neliktų gumuliukų. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir maišydami virkite 5-7 minutes nuo užvirimo. Nuimkite nuo ugnies, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu bei išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą ir daržoves. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, įpilkite truputį aliejaus ir 3-4 min. pakepinkite smulkintą svogūną. Tada sudėkite maltą mėsą, pipirus, druską ir džiovintus bazilikus. Kepkite 10 minučių, tada sudėkite pomidorus ir paprikas. Troškinkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite bulves ir baklažanus. Įkaitinkite keptuvę, kepimo šepetėliu plonu sluoksniu patepkite alyvuogių aliejumi. Apkepkite baklažanus po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Bulvių griežinėlius išdėliokite ant įkaitusios, aliejumi pateptos keptuvės. Kepkite bulves ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką. Sudėkite baklažanus į formą, nepalikdami tuščių vietų. Tada ant jų paskleiskite faršą, uždenkite sluoksniu baklažanų, bulvių ir užpilkite padažu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę. Musaką kepkite 30-40 minučių, kol ji taps auksinė.
Kategorijos