Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su majonezu
Moussaka jau seniai žinoma graikų virtuvės mėgėjams. Tačiau nedaugelis žino, kad šio patiekalo kilmė iš tiesų nėra graikiška. Dabartiniu pavidalu apkepas atsirado XX a. pradžioje graikų virtuvės šefo Nicholaso Tselementeso dėka, kuris pasiskolino arabiškų salotų su baklažanais receptą, pridėdamas mėsos ir prancūziško bešamelio padažo. Graikiškas troškinys pakankamai apetitiškas ir toks, koks yra, tačiau kartu su majonezu jis bus dar skanesnis, sotesnis ir pikantiškesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant vidutinės ugnies, neuždengdami, 5-7 minutes atskirai kepkite baklažanus, paprikas ir pomidorus. Majonezą sumaišykite su trintu česnaku.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Kepimo skardą patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite sluoksnį baklažanų, sluoksnį paprikų ir sluoksnį pomidorų. Pasūdykite, supilkite padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir 10-15 min. pašaukite į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę, kartkartėmis stebėdami patiekalą.
Kategorijos