Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su pomidorų padažu
Musaka su pomidorų padažu - sultingas mėsos patiekalas, kurį sudaro švelni mėsa, maistingos daržovės ir kvapnus pomidorų padažas. Vyrauja nuomonė, kad į musaką būtinai turi įeiti baklažanas. Tačiau šią tradiciją palaiko ne visos pasaulio virtuvės. Pavyzdžiui, Rumunijoje vietoj baklažanų naudojami pomidorai, o Bulgarijoje į šį patiekalą įeina bulvių ir maltos mėsos sluoksniai.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite cukinijas ir baklažanus, apkepkite iš visų pusių, kol paruduos, ir atidėkite į šalį. Tada susmulkinkite svogūnus ir paprikas supjaustykite žiedais. Kepkite daržoves, kol suminkštės, ir perkelkite į atskirą indą. Pabaigoje į keptuvę įdėkite 1 skiltelę česnako, išspaustą per presą. Sudėkite į ją maltą mėsą, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų padažą. Nuluptus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į karštą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Į keptuvę suberkite pomidorų pastą ir sutrintą česnako skiltelę. Pabarstykite mišinį sausomis žolelėmis, kruopščiai išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Ant formos dugno išdėliokite bulvių apskritimus, pabarstykite juos džiūvėsėliais. Tada paskirstykite maltą mėsą ir baklažanus. Ant ingredientų užpilkite pusę pomidorų padažo. Dėkite svogūnų ir paprikų sluoksnį, pabarstykite džiūvėsėliais ir sūriu. Galiausiai sudėkite cukinijų sluoksnį, užpilkite likusį padažą ir pabarstykite sūriu. Indą uždenkite folija ir dėkite kepti 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po 10 minučių foliją nuimkite.
Kategorijos