Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su sojų padažu
Su sojų padažu virta musaka įgauna sodrų ir sodrų skonį. Priešingai nei actas ar majonezas, padažas suminkština mėsą nesunaikindamas jos skaidulų ir skonio. Su juo mėsa išlieka sultinga ir aromatinga. Sojų padažas yra augalinis produktas, kuriame gausu baltymų. Natūralaus padažo skonis turi būti švelnus ir malonus, šiek tiek saldokas. Jo sudėtis: vanduo, sojos pupelės, kviečiai arba kvietiniai miltai ir druska. Kartais jo sudėtyje yra fruktozės, kuri trigubai padidina baltymų kiekį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode arba gilioje keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, išmaišykite medine mentele ir kepkite miltus su sviestu apie 1-2 minutes. Mišinį šiek tiek atvėsinkite. Atskirame puode pašildykite pieną. Tada grąžinkite mišinį ant silpnos ugnies ir nedidelėmis porcijomis pilkite pieną, maišydami padažą. Užvirinkite padažą, supilkite tarkuotą sūrį. Išmaišykite ir virkite, kol sūris išsilydys, apie 3-5 minutes. Pagal skonį pasūdykite, įberkite muskato riešuto ir išmaišykite. Atvėsinkite padažą ir įmuškite kiaušinius, kaskart maišydami plakikliu.
Žingsnis 2
Paruoškite baklažanus. Baklažanų griežinėlius patepkite augaliniu aliejumi. Dėkite ant kepimo skardos ir dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo griežinėlių storio.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite svogūną ir česnaką, įberkite druskos ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, kartais pamaišydami. Padidinkite kaitrą, jei reikia, įpilkite į keptuvę dar šiek tiek aliejaus. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir nuolat maišydami medine mentele kepkite 10 minučių. Supilkite mėsos sultinį, sojų padažą, pomidorų pastą ir pipirus. Troškinkite, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 4
Pašaukite musaką į orkaitę. Į kepimo indą sudėkite apkepo sluoksnius: didžiąją dalį baklažanų, kurie beveik persidengia, tolygų sluoksnį maltos mėsos, likusius baklažanų griežinėlius. Ant viršaus užtepkite bešamelio padažo ir tarkuoto sūrio. Kepkite 40 minučių 190 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
Kategorijos