Musaka su sojų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su sojų padažu

Su sojų padažu virta musaka įgauna sodrų ir sodrų skonį. Priešingai nei actas ar majonezas, padažas suminkština mėsą nesunaikindamas jos skaidulų ir skonio. Su juo mėsa išlieka sultinga ir aromatinga. Sojų padažas yra augalinis produktas, kuriame gausu baltymų. Natūralaus padažo skonis turi būti švelnus ir malonus, šiek tiek saldokas. Jo sudėtis: vanduo, sojos pupelės, kviečiai arba kvietiniai miltai ir druska. Kartais jo sudėtyje yra fruktozės, kuri trigubai padidina baltymų kiekį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.31/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su sojų padažu Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode arba gilioje keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, išmaišykite medine mentele ir kepkite miltus su sviestu apie 1-2 minutes. Mišinį šiek tiek atvėsinkite. Atskirame puode pašildykite pieną. Tada grąžinkite mišinį ant silpnos ugnies ir nedidelėmis porcijomis pilkite pieną, maišydami padažą. Užvirinkite padažą, supilkite tarkuotą sūrį. Išmaišykite ir virkite, kol sūris išsilydys, apie 3-5 minutes. Pagal skonį pasūdykite, įberkite muskato riešuto ir išmaišykite. Atvėsinkite padažą ir įmuškite kiaušinius, kaskart maišydami plakikliu.

Žingsnis 2

Musaka su sojų padažu Žingsnis 2
Paruoškite baklažanus. Baklažanų griežinėlius patepkite augaliniu aliejumi. Dėkite ant kepimo skardos ir dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo griežinėlių storio.

Žingsnis 3

Musaka su sojų padažu Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite svogūną ir česnaką, įberkite druskos ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, kartais pamaišydami. Padidinkite kaitrą, jei reikia, įpilkite į keptuvę dar šiek tiek aliejaus. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir nuolat maišydami medine mentele kepkite 10 minučių. Supilkite mėsos sultinį, sojų padažą, pomidorų pastą ir pipirus. Troškinkite, kol skystis išgaruos.

Žingsnis 4

Musaka su sojų padažu Žingsnis 4
Pašaukite musaką į orkaitę. Į kepimo indą sudėkite apkepo sluoksnius: didžiąją dalį baklažanų, kurie beveik persidengia, tolygų sluoksnį maltos mėsos, likusius baklažanų griežinėlius. Ant viršaus užtepkite bešamelio padažo ir tarkuoto sūrio. Kepkite 40 minučių 190 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos