Publikavimo data: 2024-06-09
Namie kepta antis su apelsinais ir obuoliais
Šventiniam stalui dažnai ruošiama kepta antis su obuoliais. Anties mėsa yra maistinga ir labai skani kartu su obuolių rūgštumu. Jos negalima vadinti dietine, nes joje yra dvigubai daugiau riebalų nei vištienoje ar kalakutienoje. Tačiau ančių taukai yra labai naudingi, juose beveik nėra cholesterolio, jie lengvai virškinami, juose yra daug vitamino A, kalio, magnio, cholino ir kitų būtinų mikroelementų. Pabandykite į obuolius įdėti apelsiną, paukštį marinuoti sojų padaže ir šis receptas bus gera alternatyva tradicinei ančiai su obuoliais.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą ir majonezą ir gerai išmaišykite. Druską, cukrų ir pipirus taip pat sumaišykite atskirai. Druskos, cukraus ir pipirų mišiniu įtrinkite antį ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Tada, naudodami kepimo šepetėlį, aptepkite antį sojų padažo ir majonezo mišiniu ir palikite dar 15-20 minučių. Tuo tarpu nuplaukite ir nulupkite obuolius bei nutarkuokite apelsinų žievelę.
Žingsnis 3
Obuolius ir apelsinus supjaustykite griežinėliais. Geriau, jei vaisiai šiek tiek neprinokę, tvirti ir saldžiarūgščiai. Obuoliams tinka tokios veislės kaip Antonovka, Simirenko, Aidared.
Žingsnis 4
Įdarykite antį obuolių ir apelsinų mišiniu, šiek tiek palikdami papuošimui. Įtrinkite paukščio skerdeną citrusinių vaisių žievele. Taip anties plutelė taps dar aromatingesnė.
Žingsnis 5
Tvirtai suvyniokite antį į foliją ir įdėkite į gilų kepimo indą. Kepkite paukštį iki 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas. Formos dugną galite užpilti ½ puodelio vandens, mėsa taps dar sultingesnė.
Žingsnis 6
Po 2 valandų išimkite formą iš orkaitės, išvyniokite foliją ir ant paukščio viršaus išdėliokite obuolių ir apelsinų griežinėlius. Dėkite antį atgal į orkaitę dar 15-20 minučių. Stebėkite, kad paukštis nesudegtų.
Kategorijos