Publikavimo data: 2024-06-09
Naminė avinžirnių sriuba su česnakais ir svogūnais
Avinžirnių sriuba nepasižymi turtinga ingredientų sudėtimi ir turi kelias rūšis. Šiame recepte aprašoma viena paprasčiausių avinžirnių sriubų - Toskanos. Ją sudaro tik trys pagrindiniai produktai: avinžirniai, česnakai ir svogūnai. Tačiau, nepaisant to, kad paruošti sriubą paprasta, ji būna ir soti, ir labai švelni. Ji puikiai tinka vegetarams, nes joje nėra mėsos, tačiau joje vis tiek gausu įvairių vitaminų.
Žingsnis 1
Avinžirnius užpilkite dideliu kiekiu vandens, pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir virkite, kol suminkštės (apie 40 minučių).
Žingsnis 2
Virtus avinžirnius pasūdykite, suberkite prieskonius ir susmulkinkite panardinamuoju trintuvu.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį alyvuogių aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite smulkintą česnaką ir išmaišykite. Sudėkite avinžirnius į lėkštę ir ant viršaus uždėkite kepsnį.
Kategorijos