Naminė basma su ėriena, moliūgais ir svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Naminė basma su ėriena, moliūgais ir svarainiais

Basma su aviena, moliūgais ir svarainiais yra labai paprastas, bet išradingo skonio patiekalas. Tai uzbekų virtuvės patiekalas. Aviena yra vienas turtingiausių mėsos produktų, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų. Joje yra fosforo, jodo, natrio, magnio ir kalio. Geležis būtina kraujodarai ir apsaugo nuo mažakraujystės. Moliūgas naudingas tuo, kad jame gausu mineralinių medžiagų - pirmiausia kalio, kalcio, fosforo, geležies.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
72 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.3/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė basma su ėriena, moliūgais ir svarainiais Žingsnis 1
Mėsą trumpai pamarinuokite prieskoniuose (kalendra, zira, druska). Ant katilo dugno sudėkite riebalus. Tada sluoksniuokite mėsą. Tada mėsą uždenkite svogūnais, pomidorais, druska ir prieskoniais. Tada išdėliokite morkas ir svarainius.

Žingsnis 2

Naminė basma su ėriena, moliūgais ir svarainiais Žingsnis 2
Tada sudėkite bulves, druską ir prieskonius. Pageidautina, kad bulvės ir pomidorai nesiliestų. Sudėkite baklažanus ir česnakus, skersai juos įpjaukite, kad greičiau išsiskirtų sultys. Tada sudėkite šparagines pupeles.

Žingsnis 3

Naminė basma su ėriena, moliūgais ir svarainiais Žingsnis 3
Tada sudėkite moliūgą ir agurką, taip pat druską ir prieskonius. Tada suberkite pipirus. Po to pabarstykite daug žolelių (krapų, petražolių, salierų).

Žingsnis 4

Naminė basma su ėriena, moliūgais ir svarainiais Žingsnis 4
Ant viršaus sudėkite kopūstų lapus, įtrintus druska ir žira. Uždenkite katilą dangčiu ir statykite ant labai mažos ugnies troškinti. Ant dangčio uždėkite presą. Palikite troškintis 3 valandas. Prie troškintų daržovių ir mėsos atskirame inde patiekite sultinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos