Publikavimo data: 2025-08-20
Naminė feijoada
Feijoada yra tradicinis Brazilijos patiekalas, kurio šaknys siekia kolonijinius laikus. Pagal vieną iš versijų feijoada atsirado iš Brazilijos vergų, kurie dažnai eksperimentuodavo su šeimininkų stalo likučiais.
Žingsnis 1
Nuplautus ryžius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Tada sudėkite pusę sviesto ir išmaišykite. Šonkauliukus ir pupeles virkite kartu 60 minučių, kol pusiau išvirs.
Žingsnis 2
Išimkite šonkaulius iš keptuvės, nuimkite mėsą nuo kaulų. Supjaustykite supjaustytą mėsą, dešrą, šoninę kubeliais ir apkepkite likusiame aliejuje. Į puodą sudėkite svogūnus, mėsą, dešrą, šoninę, įberkite druskos, pipirų ir 45 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Paskrudinkite duonos riekes ant grotelių arba orkaitėje ant skardos. Į keptuvę įdėkite kelias apelsino skilteles ir petražoles ir troškinkite dar 5 minutes. Išjunkite keptuvę, uždenkite ją dangčiu ir palikite 15 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos