Publikavimo data: 2024-06-16
Naminė jautienos charčo sriuba su adžika
Jautiena yra vienas svarbiausių ingredientų, naudojamų sriubai ruošti. Jautienos ir adžikos derinys suteikia nepakartojamą aštrų skonį. Į sriubą dedama jautiena turi labai daug baltymų.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Uždėkite ant viryklės ir virkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa verda, nepamirškite nuimti susidariusių putų. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, sultinį šiek tiek pasūdykite, puodą uždenkite dangčiu ir palikite virti.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite jį ant silpnos ugnies, kol taps skaidrus. Į svogūnus supilkite pomidorų padažą ir adžiką, gerai išmaišykite ir palikite troškintis ant silpnos ugnies apie dešimt minučių.
Žingsnis 3
Kai mėsa bus visiškai išvirusi, maždaug po dviejų valandų, išimkite ją iš sultinio. Į sultinį sudėkite visą iškepusią mėsą, suberkite visus prieskonius ir prieskonines žoleles. Ryžius kelis kartus nuplaukite vėsiame vandenyje ir suberkite į sriubą. Palikite virti apie penkiolika minučių. Graikinius riešutus nusausinkite ant sausos keptuvės ir gerai sumalkite trintuve. Nuplaukite ir nusausinkite žalumynus. Smulkiai supjaustykite žalumynus kartu su česnaku. Paruoštą riešutų ir česnakų mišinį supilkite į sriubą, užvirinkite, išjunkite ugnį. Palikite kharcho šiek tiek pastovėti, ryžiai gerai išbrinks ir visi skoniai susimaišys.
Kategorijos