Publikavimo data: 2024-10-21
Naminė jautienos šurpa su makaronais
"Shurpa" yra pakankamai paprastas produktų rinkinys, tačiau labai skani padažų sriuba. Patiekimas reiškia, kad pagal receptą daržovės, grūdai arba makaronai verdami mėsos sultinyje, kol bus paruošti. Tokios sriubos, įskaitant šurpą, yra labai skanios, lengvai paruošiamos ir puikiai tinka tiek pietums, tiek sočiai vakarienei. Jautiena, iš kurios gaminamas šurpos sultinys, suteikia puikų sultinį, kuriame yra daug baltymų, daržovės - ląstelienos ir vitaminų, o makaronai - energijos suteikiančių angliavandenių. Tradiciškai šurpa verdama katile ant ugnies, tačiau gardžią ir kvapnią šurpą galite pasigaminti ir namuose ant paprasčiausios viryklės.
Žingsnis 1
Sudėkite mėsą į puodą, supilkite vandenį ir statykite ant didelės ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir šaukštu nugriebkite putas, kol sultinys taps skaidrus. Į vandenį įberkite 2 valgomuosius šaukštus druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių ir virkite mėsą, kol ji taps minkšta, maždaug 2 valandas. Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš sultinio, suplėšykite ne per mažais gabalėliais ir sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite virtos jautienos gabalėlius ir lengvai apkepkite, neleisdami jiems išdžiūti. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite 2 minutes, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes. Į keptuvę suberkite pjaustytus pomidorus ir saldžiąsias paprikas, kepkite dar 5 minutes, galiausiai sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, išmaišykite ir kaitinkite 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Nusunkę sultinį, puodą su sultiniu vėl pastatykite ant ugnies ir sudėkite į jį griežinėliais supjaustytas bulves. Kai užvirs, į puodą sudėkite mėsą su daržovėmis ir česnaku iš keptuvės. Taip pat sudėkite smulkintas žoleles ir visus prieskonius. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės. Išjunkite ugnį.
Žingsnis 4
Prieš pat atvykstant svečiams puodą vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite, sudėkite makaronus, pavirkite 3-5 minutes ir išjunkite ugnį. Palikite pastovėti apie 10 minučių, kad makaronai baigtų virti ir įsigertų sultinio, daržovių ir prieskonių skonio.
Kategorijos