Publikavimo data: 2025-08-16
Naminė kalakutienos malta mėsa zrazy
Jei norite, kad patiekalas būtų dietinis, kepkite zrazy orkaitėje arba ant garų. Kaip lengvas įdaras tinka grybų ir nelabai riebaus sūrio mišinys: "Adygea" arba "Suluguni". Rinkdamiesi mėsą įdarui, atkreipkite dėmesį į jos spalvą - šlaunelių filė turi būti tamsiai rausva, su baltais arba šviesiai kreminiais riebalų sluoksniais, jokiu būdu ne geltona. Kad zrazas būtų skanus, taip pat svarbu, kad mėsa būtų šviežia. Geriausia pirkti atšaldytą produktą, nes jo galiojimo laikas negali būti ilgesnis nei 24 valandos.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir faršą. Iš duonos išspauskite pieną, suminkykite ją šakute, įmaišykite kalakutienos faršą, 1 kiaušinį ir druską. Sumaišykite produktus. Grybus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su sūriu ir česnaku.
Žingsnis 2
Suformuokite zrazus. Iš maltos mėsos suformuokite plokštainį. Į vidurį dėkite įdaro ir suvyniokite zrazas į vamzdelį.
Žingsnis 3
Apkepkite zrazus. Įmuškite antrą kiaušinį ir druską. Pamirkykite zrazus kiaušinio mišinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite zrazus, kol taps auksiniai.
Kategorijos