Naminė kepenų dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Naminė kepenų dešra

Kepenys - tai mėsos šalutiniai produktai: kepenys, širdis, inkstai ir kt. Iš jų gaminama skani dešra, kurią galima pasigaminti namuose. Tam reikia tiesiogiai nusipirkti kepenų, kiaulienos žarnų (maltos mėsos iš kepenų bus žarnose), grietinės ir kiaušinių. Paruošimo būdas gali būti skirtingas. Dešrelės gali būti verdamos, kepamos arba kepamos.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė kepenų dešra Žingsnis 1
Paruoškite dešros pagrindą. Virtas kepenis ir svogūną sumalkite mėsmale. Tada įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite grietinę ir druską, dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminė kepenų dešra Žingsnis 2
Suformuokite dešrą ir pašaukite ją į orkaitę. Naudodami mėsmalės antgalį įspauskite maltą mėsą į išvalytas žarnas. Kepkite dešreles 40 minučių ant silpnos ugnies, tada šiek tiek atvėsinkite ir dėkite jas į 160 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos