Publikavimo data: 2024-04-08
Naminė kepenų dešra
Kepenys - tai mėsos šalutiniai produktai: kepenys, širdis, inkstai ir kt. Iš jų gaminama skani dešra, kurią galima pasigaminti namuose. Tam reikia tiesiogiai nusipirkti kepenų, kiaulienos žarnų (maltos mėsos iš kepenų bus žarnose), grietinės ir kiaušinių. Paruošimo būdas gali būti skirtingas. Dešrelės gali būti verdamos, kepamos arba kepamos.
Žingsnis 1
Paruoškite dešros pagrindą. Virtas kepenis ir svogūną sumalkite mėsmale. Tada įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite grietinę ir druską, dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite dešrą ir pašaukite ją į orkaitę. Naudodami mėsmalės antgalį įspauskite maltą mėsą į išvalytas žarnas. Kepkite dešreles 40 minučių ant silpnos ugnies, tada šiek tiek atvėsinkite ir dėkite jas į 160 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 2 valandoms.
Kategorijos