Publikavimo data: 2025-08-16
Naminė klasikinė kiauliena tešloje
Skanūs ir sultingi, lengvai paruošiami naminiai kotletai. Iš miltų ir kiaušinių kepti kotletai yra ne mažiau skanūs: plona ir traški plutelė, gerai sulaikanti sultis. Česnaką, kuris, jei norisi, gali būti naudojamas kotletams ruošti, galima pakeisti puse svogūno.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite porcijomis. Vienas gabalas turėtų būti maždaug 1 cm storio.
Žingsnis 2
Kiekvieną kiaulienos gabalėlį muškite plaktuvu. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Kiekvieną iškeptą gabalėlį iš abiejų pusių gerai apvoliokite kvietiniuose miltuose.
Žingsnis 4
Paruoškite tešlą. Česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, sumaišykite juos su grietine ir česnaku. Mišinį gerai suplakite plaktuvu.
Žingsnis 5
Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių pamerkite į tešlą. Kepkite kotletus įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje.
Kategorijos