Publikavimo data: 2024-05-26
Naminė kraujinė dešra
Į naminės kraujinės dešros receptą įeina kiaulienos kraujas, kiaušiniai, taukai ir virti grikiai. Paruošimas užtruks šiek tiek daugiau nei valandą ir nereikalaus ypatingų kulinarinių įgūdžių. Svarbiausia, kad kiaulienos kraujas būtų šviežias, jo galima įsigyti bet kuriame mėsos turguje.
Žingsnis 1
Paruoškite dešros pagrindą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi. Tada sumaišykite jį su virtais grikiais. Smulkiais kubeliais supjaustykite lašinius ir česnaką, suberkite į grikius ir svogūnus ir išmaišykite. Į grikių, lašinių ir daržovių mišinį supilkite perkoštą kraują. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Atskirame inde išplakite kiaušinius su pienu iki vientisos konsistencijos, supilkite juos į kraujo maltinį.
Žingsnis 2
Išvalytas žarnas pripildykite paruošta kraujo faršo mase ir suriškite virvele, kad gautųsi dešrelės. Sudėkite jas į puodą su šaltu vandeniu ir išvirkite. Palaukite, kol skystis užvirs, ir palaikykite ant ugnies apie 15 minučių. Išvirusias dešreles išimkite iš vandens ir nusausinkite. Tada sudėkite ant kepimo skardos, pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Kategorijos