Publikavimo data: 2024-04-08
Naminė Krokuvos dešra
Krokuvos dešra pagal GOST gaminama ilgai, pereinant rūkymo etapus labai šaltose patalpose. Įprastoje virtuvėje gana sunku organizuoti gamyklinį procesą, tačiau išradingos namų šeimininkės sugalvojo Krokuvos dešros, kuri orkaitėje iškepa vos per 1,5 valandos, receptą namuose. Kai kurie į ingredientus deda nitritinės druskos, kad gaminys ilgiau išsilaikytų, tačiau dešrą galima pasigaminti ir be jos.
Žingsnis 1
Paruoškite dešros pagrindą. Supjaustykite krūtininę gabaliukais ir padėkite atskirai. Taip pat supjaustykite pusę kiaulienos ir jautienos nedideliais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Likusią jautieną ir kiaulieną pertrinkite per mėsmalę ir sudėkite į dubenį su mėsos gabalėliais. Sudėkite visus prieskonius (druską, pipirus, cukrų ir česnaką). Kruopščiai išmaišykite. Į maltą mėsą sudėkite krūtinėlę ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite dešrą ir pašaukite ją į orkaitę. Kiaulienos vidurius įdarykite malta mėsa, suriškite galus ir susukite dešrą į žiedą. Į įkaitintos orkaitės dugną įdėkite dubenį su verdančiu vandeniu. Dešrą pakabinkite virš dubens su vandeniu ir kepkite 1,5 valandos.
Kategorijos