Naminė moldaviška gaidžių chorba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Naminė moldaviška gaidžių chorba

Moldoviška chorba yra artima totorių šurpos giminaitė, labai panaši į ją ir ne mažiau skani. Dėl gausaus paukštienos sultinio ir gausybės daržovių ši sriuba yra kvapni, apetitiška ir labai sveika, nes kiekvienoje porcijoje yra visaverčių baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Moldovos chorbai parūgštinti privaloma įpilti sėlenų kisieliaus, vadinamojo boršo (ne barščių, o būtent boršo), bet jei jo nerandate, galima išsiversti ir su actu. Pabandykite pasigaminti šį garsiosios šurpos - chorbos variantą ir įsitikinsite, kad tai tikrai skanus ir sotus patiekalas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Naminė moldaviška gaidžių chorba Žingsnis 1
Supjaustykite paukštį porcijomis, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu virkite ant vidutinės ugnies apie 50 minučių. Tada pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 2

Naminė moldaviška gaidžių chorba Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūnus, lengvai pakepinkite 5 minutes, sudėkite morkas ir kepkite viską kartu 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada į keptuvę supilkite vyno actą, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Tuo tarpu kitoje sausoje keptuvėje 3-4 minutes nuolat maišydami kepkite miltus iki rudos spalvos.

Žingsnis 3

Naminė moldaviška gaidžių chorba Žingsnis 3
Į išvirusį vištienos sultinį sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, pakepintus svogūnus ir morkas ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Žingsnis 4

Naminė moldaviška gaidžių chorba Žingsnis 4
Pomidorą nuplikykite, nulupkite odelę, smulkiai supjaustykite arba sumalkite trintuvu ir sudėkite į sriubos puodą. Į sriubą suberkite saldžiąją papriką ir maltą raudonąją papriką, uždarykite dangtį ir virkite dar 5 min. Tada į sriubą suberkite miltus, visą laiką gerai maišydami, kad neliktų gumuliukų, pavirkite dar 5 minutes ir išjunkite ugnį. Leiskite kelias minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su kiauliena, sriubos, sultiniai, antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, šurpa, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, sriubos su pomidorais, šurpa su kiauliena, sriubos su kiaulienos šonkauliais, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su kiauliena

Kategorijos