Publikavimo data: 2024-10-21
Naminė moldaviška gaidžių chorba
Moldoviška chorba yra artima totorių šurpos giminaitė, labai panaši į ją ir ne mažiau skani. Dėl gausaus paukštienos sultinio ir gausybės daržovių ši sriuba yra kvapni, apetitiška ir labai sveika, nes kiekvienoje porcijoje yra visaverčių baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Moldovos chorbai parūgštinti privaloma įpilti sėlenų kisieliaus, vadinamojo boršo (ne barščių, o būtent boršo), bet jei jo nerandate, galima išsiversti ir su actu. Pabandykite pasigaminti šį garsiosios šurpos - chorbos variantą ir įsitikinsite, kad tai tikrai skanus ir sotus patiekalas.
Žingsnis 1
Supjaustykite paukštį porcijomis, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu virkite ant vidutinės ugnies apie 50 minučių. Tada pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūnus, lengvai pakepinkite 5 minutes, sudėkite morkas ir kepkite viską kartu 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada į keptuvę supilkite vyno actą, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Tuo tarpu kitoje sausoje keptuvėje 3-4 minutes nuolat maišydami kepkite miltus iki rudos spalvos.
Žingsnis 3
Į išvirusį vištienos sultinį sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, pakepintus svogūnus ir morkas ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Žingsnis 4
Pomidorą nuplikykite, nulupkite odelę, smulkiai supjaustykite arba sumalkite trintuvu ir sudėkite į sriubos puodą. Į sriubą suberkite saldžiąją papriką ir maltą raudonąją papriką, uždarykite dangtį ir virkite dar 5 min. Tada į sriubą suberkite miltus, visą laiką gerai maišydami, kad neliktų gumuliukų, pavirkite dar 5 minutes ir išjunkite ugnį. Leiskite kelias minutes pastovėti.
Kategorijos