Naminė nevirta dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Naminė nevirta dešra

Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
378 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
33 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė nevirta dešra Žingsnis 1
Paruoškite užkandžio kultūrą. Išgrynintą vandenį pašildykite iki 38ºC, išmatuokite termometru. Supilkite startinę kultūrą, išmaišykite ir palikite 7 minutes.

Žingsnis 2

Naminė nevirta dešra Žingsnis 2
Sumaišykite mėsą su užkandžio kultūra. Į mėsą įmaišykite startinę kultūrą ir įberkite nitritinės druskos. Švelniai išmaišykite šaukštu ir palikite kambario temperatūroje, ne aukštesnėje kaip 25 laipsnių Celsijaus temperatūroje 24 valandas. Indą su mėsa reikia uždengti maistine plėvele.

Žingsnis 3

Naminė nevirta dešra Žingsnis 3
Į mėsą suberkite prieskonius ir alkoholį. Atidarykite dubenėlį, supilkite brendį, grūstus pipirus, mairūną ir česnaką. Išmaišykite ir vėl uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 12 valandų.

Žingsnis 4

Naminė nevirta dešra Žingsnis 4
Suformuokite dešrą. Išimkite mėsą, apvalkalą supjaustykite 40 cm ilgio gabalėliais, vieną kraštą suriškite virvele. Paimkite mėsmalę, uždėkite specialų priedą, nuimkite ašmenis ir sutarkuokite. Atsargiai įdarykite apvalkalą malta mėsa, palaipsniui paskirstydami ją rankomis. Dešrą užkimškite ir suriškite virvele, kad neliktų tuštumų. Suriškite ir antrąjį kraštą.

Žingsnis 5

Naminė nevirta dešra Žingsnis 5
Padėkite dešreles į šaldytuvą. Išvirtas dešreles suvyniokite į popierinius rankšluosčius. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 12 valandų. Tada nuimkite dešreles nuo plėvelės, suvyniokite į popierinius rankšluosčius ir vėl padėkite į šaldytuvą 12 valandų ant perforuoto stovo arba pakabinkite. Tada išimkite iš šaldytuvo ir 10-22 laipsnių Celsijaus temperatūroje 10 valandų džiovinkite lauke. Dėkite atgal į šaldytuvą 20 dienų, kol visiškai sunoks.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos