Publikavimo data: 2024-05-25
Naminė pita su vištiena
Pita yra tradicinis arabų patiekalas, kurio originalus receptas paplito visame pasaulyje. Išskirtinis jo bruožas - kepimo metu tešloje susidarantys vandens garai, kurie susikaupia plokštainio centre ir atskiria tešlos sluoksnius. Taip duonelės viduje susidaro "kišenė". Į šią kišenę galima dėti įvairių įdarų, priklausomai nuo skonio ir pageidavimų. Šiuo atveju tai bus vištienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus suberkite į dubenį, įberkite druskos. Padarykite duobutę ir supilkite į ją paruoštas mieles. Užminkykite tešlą, ji turi būti lygi ir elastinga. Uždenkite ją servetėle ir palikite šiltoje vietoje pusantros valandos. Kai tešla pakils, išminkykite ją. Padalykite tešlą į keturias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į pusės centimetro storio plokštainį. Palikite 10-15 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Įdėkite tortilijas į įkaitintą 250 °C orkaitę. Kepkite apie penkias minutes, svarbu, kad jos neperdžiūtų. Kepimo metu pamatysite, kad tortilijos iš vidaus prisipildo oro ir tampa dvisluoksnės. Niekada nepradurkite tešlos, nes taip nesusidarys "kišenė", kurios reikia įdarui.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Vištienos filė supjaustykite 2 cm storio juostelėmis ir kepkite jas ant grotelių arba keptuvėje 5 minutes. Sūdytus agurkus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, pomidorus - tokio pat storio griežinėliais, svogūnus supjaustykite pusės centimetro žiedais. Paruoškite padažą: į graikišką jogurtą įspauskite citrinos sulčių, įberkite smulkinto česnako ir druskos.
Žingsnis 4
Įdarykite tortilijas. Kai tortilijos atvės, perpjaukite vieną jų pusę ir pradėkite dėti įdarą. Apačioje - salotų lapą, ant jo atsitiktine tvarka mėsą, pomidorus, agurkus, svogūnus ir ant viršaus padažą. Patiekalo skonis bus geresnis, jei jį patieksite maždaug po penkiolikos minučių, kai įdaro sudedamosios dalys sugers viena kitos sultis ir skonį.
Kategorijos