Publikavimo data: 2024-06-16
Naminė pita su vištiena ir daržovėmis
Naminė pita su vištiena ir daržovėmis - sveikas, skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Šis patiekalas yra labai universalus, nes jį galima pripildyti įvairiais įdarais su daržovėmis ir mėsa, sūriu, avokadu ar žolelėmis. Skonių įvairovės suteikia ir padažas, gaminamas iš nesaldinto jogurto, grietinės ar majonezo, pridedant prieskonių, citrinos sulčių, česnako ir žolelių. Pitą galima patiekti pusryčiams arba kaip sotų ir sveiką užkandį, pasiimti su savimi į kelionę, mokyklą ar darbą.
Žingsnis 1
Paruoškite pitos tešlą: sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską), tada supilkite aliejų ir karštą vandenį. Viską gerai išmaišykite ir 5 minutes min. minkykite tešlą rankomis. Tešla turi būti lygi, ne tiršta ir elastinga. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą vištienos filė: sumaišykite bazilikus, karį, kalendrą ir druską. Filė pamerkite į mišinį, uždenkite ir palikite šaldytuve 15-20 minučių. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Į svogūnus įpilkite 1/2 šaukštelio obuolių acto ir po žiupsnelį druskos bei cukraus.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 8 lygias dalis. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 15 cm skersmens apskritimą. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudėkite į ją plokštainį. Kai plokštainis išbrinks, apverskite jį ir apkepkite iš kitos pusės.
Žingsnis 4
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite vištienos gabalėlius, kol taps auksinės spalvos. Tada keptuvę uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite plonais griežinėliais, įberkite po žiupsnelį cukraus ir druskos, gerai išmaišykite ir sutrinkite kopūstus rankomis. Pomidorus ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Paruoškite padažą: sumaišykite grietinę, majonezą ir karį. Pripildykite pitos duoną įdaru: perpjaukite pitos duoną nuo krašto, kad gautųsi vokai. Jei kepant pita ne visiškai išsipučia, galite ją šiek tiek įpjauti peiliu. Aptepkite pitos vidų padažu, tada išdėliokite marinuotus svogūnus ir keptą filė, po to - paruoštas daržoves. Apšlakstykite pitos duoną trupučiu padažo.
Kategorijos