Publikavimo data: 2024-05-19
Naminė rūkyta dešra
Namuose galite paruošti ne tik virtą, bet ir rūkytą dešrą. Tai skanus, aromatingas, pikantiškas ir, svarbiausia, natūralus produktas, kuriam neįmanoma atsispirti. Rūkytos dešros receptas nesukels sunkumų, jei vadovausitės rūkytos dešros gamybos instrukcijomis žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Suformuokite dešrą. Naudodami specialų mėsmalės priedą pripildykite žarnas maltos mėsos. Galus suriškite virvele. Pasirūpinkite, kad žarnos būtų sandariai užpildytos. Kai žarnos bus užpildytos, padalykite jas į porcijas. Tam išmatuokite reikiamą dešros ilgį, susukite žarną šioje vietoje arba suriškite ją virvele. Pripildytus pusgaminius keliose vietose pradurkite adata.
Žingsnis 2
Išvirkite dešreles. Dešreles virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Tada išimkite jas iš vandens, atvėsinkite ir 1 valandą džiovinkite vėdinamoje vietoje.
Žingsnis 3
Paruoškite rūkyklą. Ant dugno padėkite 2-3 saujas medžio drožlių. Pavyzdžiui, alksnio ir vyšnios malkų mišinio. Ant skiedrų padėkite padėklą. Ant grotelių išdėliokite dešreles, palikdami tarp jų nedidelius tarpus. Sandariai uždarykite rūkyklą. Uždekite ugnį. Kai iš angos pasirodys dūmai, nustatykite rūkymo laiką. Nuo šio momento rūkykite 35 minutes ant vidutinės ugnies. Tada nuimkite rūkyklą nuo ugnies ir atidarykite dangtį. Po 20 minučių išimkite dešreles ir leiskite joms šiek tiek atvėsti.
Kategorijos