Publikavimo data: 2024-10-13
Naminė šiurpa su kiaulienos šonkauliukais
Šis senovinis patiekalas į kulinariją atkeliavo iš musulmoniškų Rytų. Šurpa ne veltui vadinama Vidurinės Azijos virtuvės šedevru; šis karštas patiekalas pasižymi nepakartojamu ryškiu skoniu ir aromatu. Europiečiams patiekalas patiko, tačiau jie pakoregavo receptą, pridėdami savo tradicinių produktų. Tradicinė šurpa gaminama iš avienos, o mūsų šurpos recepto pagrindas - kiaulienos šonkauliukai.
Žingsnis 1
Paruoštus šonkauliukus supjaustykite. Pastatykite katilą ant ugnies. Jei galima virti ant ugnies, patiekalas bus kvapnesnis ir skanesnis. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai įkaitinkite. Sudėkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytą svogūną. Kepkite, kol įgaus auksinę spalvą, retkarčiais pamaišydami. Į katilą sudėkite paruoštus kiaulienos šonkauliukus ir lauro lapą.
Žingsnis 2
Sudėkite stambiai supjaustytas morkas, saldžiąją papriką, dideliais griežinėliais supjaustytas bulves. Šurpą verdant katile reikia didelių griežinėlių. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir taip pat sudėkite į katilą.
Žingsnis 3
Kepkite viską kartu, kol daržovės suminkštės. Supilkite karštą vandenį, kad jis visiškai apsemtų mėsą ir daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite dangčiu ir virkite pusvalandį. Į paruoštą patiekalą sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos