Publikavimo data: 2024-06-09
Naminė sriuba su makaronais ir mėsos kukuliais
Kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą karštu maistu, puikiai tinka mūsų naminės mėsos kukulių sriubos receptas. Šiai sriubai nereikia ilgai virti sultinio, mėsos kukulius galima paruošti iš anksto, užšaldyti ir naudoti pagal poreikį. Mėsos kukuliams tinka vištiena arba kalakutiena, galite juos pagaminti net žuvies iš baltosios arba raudonosios žuvies. Sriubos skonis priklausys nuo to, kokią mėsą ar žuvį pasirinksite, tačiau ji tikrai bus puiki.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, nuplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais arba plonais griežinėliais. Tinka baltos arba rausvos bulvės, bet tos, kurias galima gerai išvirti.
Žingsnis 2
Supilkite vandenį į didelį puodą ir pastatykite jį ant kaitlentės. Kai vanduo užvirs, sudėkite supjaustytas bulves ir paruoštus mėsos kukulius. Virkite ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Tuo tarpu paruoškite kepsnį. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir kepkite keptuvėje su aliejumi, kol lengvai apskrus. Kol morkos ir svogūnai kepa, kubeliais supjaustykite pomidorus ir saldžiąsias paprikas. Jei pomidorai labai kieti, prieš tai pašalinkite jų odelę. Tada į keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir paprikas ir kepkite dar 3-5 min.
Žingsnis 4
Į puodą su bulvėmis ir mėsos kukuliais į sriubą sudėkite išvirtą kepsnį ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite makaronus, druską, pipirus ir prieskonius, uždenkite ir virkite 3-5 minutes, kol makaronai išvirs.
Žingsnis 5
Peiliu smulkiai supjaustykite petražoles arba krapus ir įpilkite į sriubą virimo pabaigoje. Leiskite sriubai užvirti, sandariai uždenkite dangčiu ir išjunkite ugnį. Po 5-10 minučių sriubą galima patiekti.
Kategorijos