Publikavimo data: 2025-08-16
Naminė sriuba su mėsos kukuliais ir makaronais
Sunku rasti žmogų, kuris nežinotų, kad mėsos kukuliai - tai nedidelis maltos mėsos ar žuvies kamuoliukas, virtas vandenyje. Žinoma, į šį vandenį, o tiksliau, jau į sultinį, pridėję daržovių ir grūdų ar makaronų, gausime skanią ir sultingą sriubą. Priklausomai nuo recepto, sriuba gali būti tiršta ir aštri arba lengva ir dietinė. Sriuba su mėsos kukuliais ir makaronais yra vienas iš dažniausiai vartojamų pirmųjų patiekalų, nes ją lengva ir greitai paruošti, produktų galima rasti bet kurioje parduotuvėje ir jie nebrangūs.
Žingsnis 1
Pirmiausia pagaminkite mėsos kukulius. Į maltą mėsą sudėkite smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir šaltu vandeniu sudrėkintomis rankomis iškočiokite nedidelių graikinių riešutų dydžio kukuliukus. Dėkite kukulius į šaldiklį 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite 3 litrus vandens, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir suberkite mėsos kukulius. Kai mėsos kukuliai išplauks, į puodą suberkite bulves ir lauro lapą ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės. Sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas į sriubos puodą ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Į puodą supilkite makaronus ir susmulkintas žoleles. Jei reikia, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskonių. Užvirus virkite 2 minutes, išjunkite ugnį ir palikite sriubą ant viryklės dar 10-15 minučių.
Kategorijos