Publikavimo data: 2024-06-08
Naminė vištiena orkaitėje
Paukštieną kepti orkaitėje gana paprasta. Vištieną marinuokite natūraliame sojų padaže - tai suteiks mėsai pikantiško skonio. Rinkdamiesi padažą parduotuvėje, įsitikinkite, kad jame nėra jokių pašalinių priedų. Gerą sojų padažą sudaro soja, kviečiai ir druska. Jame neturėtų būti jokių konservantų.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą sumaišydami sojų padažą, juoduosius pipirus, česnaką ir druską. Vištieną kruopščiai įtrinkite marinatu. Kepimo skardą išklokite folija arba pergamentu ir sudėkite vištieną nugara žemyn. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 ℃ ir kepkite vištieną 120-180 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo vištienos dydžio.
Žingsnis 2
Garnyrui išvirkite makaronus. Užvirkite vandenį, suberkite makaronus ir išvirkite juos pagal gaminimo instrukcijas. Įsitikinkite, kad makaronai nepervirė. Kai makaronai bus paruošti, nusausinkite juos sietelyje, grąžinkite į puodą ir įdėkite sviesto.
Kategorijos