Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė vištiena su žolelėmis
Vištiena labai vertinama visame pasaulyje. Pagrindiniai jos privalumai - kaloringumas ir kaina. Vištiena yra svarbi sveikos mitybos dalis. Ji yra aukštos kokybės vitaminų, mineralų ir aminorūgščių šaltinis. Tokia mėsa būtina normaliam organizmo funkcionavimui. Ji užtikrina visavertį baltymų balansą ir yra ligų prevencijos pagrindas. Iš vištienos verdamas sotus sultinys, sultingi kotletai ar kotletai. Bene skaniausias vištienos patiekalas yra kepta vištienos skerdena, į kurią dedama įvairių žolelių, prieskonių ir šiek tiek citrusinių vaisių.
Žingsnis 1
Vištienos vidų įtrinkite druska. Atitraukite vištienos odą ir gerai ištrinkite visas žoleles. Likusias žoleles sudėkite ant vištienos.
Žingsnis 2
Citrinos gabalėlius ir lauro lapą taip pat paslėpkite po vištienos oda. Sparnelius ir šlauneles tvirtai suriškite virvele, kad vištiena neprarastų formos.
Žingsnis 3
Sudėkite vištieną ant kepimo skardos ir pašaukite ją į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Po 5 minučių apverskite ir kepkite apie 60 minučių.
Kategorijos