Publikavimo data: 2024-10-14
Naminė vištienos sriuba su pupelėmis ir bulvėmis
Vištienos sriuba su pupelėmis ir bulvėmis yra švelnus ir labai skanus patiekalas. Jame yra daug naudingų savybių. Vištienos šlaunelių mėsa nėra pati dietinė, tačiau taip pat labai naudinga, joje yra: vitaminų A, B1, B2, B6, C, E, taip pat kalio, cinko, geležies, fosforo ir natrio, lengvai virškinamų baltymų, aminorūgščių. Šparaginės pupelės yra geras būdas išvengti širdies priepuolių. Pupelės taip pat yra puikus diuretikas, iš organizmo pašalina druskų perteklių.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą, įpilkite vandens, sudėkite vištienos šlauneles ir sparnelius ir užvirkite. Po 5 minučių sudėkite bulves. Karštoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, morkas ir česnakus.
Žingsnis 2
Tada į keptuvę sudėkite daržovių ir pupelių mišinį ir maišydami kepkite 10 minučių. Sudėkite ryžius ir kepkite dar 5 minutes. Po to į vištieną ir bulves sudėkite apkepą ir 30 minučių ant mažos ugnies virkite, kol visiškai iškeps.
Žingsnis 3
Pabaigoje įberkite prieskonių kubelį, pagal skonį įberkite druskos. Supjaustykite juoduosius žirnelius ir įberkite juos į sriubą, taip pat džiovintas žoleles ir čiobrelius.
Kategorijos