Publikavimo data: 2024-06-09
Naminė zama su vištiena
"Zama" yra Moldovos nacionalinė sriuba, patiekiama karšta ir iš esmės yra kasdienis pirmasis patiekalas. Ją gana greitai ir lengvai paruošti, o tradicinę "Zama" sudaro vištienos sultinys, vištiena, naminiai makaronai ir sėlenų rūgpienis - tai visai nesudėtingas produktų rinkinys. Nepaisant to, šeimininkės vis dar sugalvoja naujų skanių receptų, sriubą pagardindamos savaip.
Žingsnis 1
Užpilkite mėsą vandeniu, užkaiskite ir užvirkite. Nusunkite pirmąjį sultinį. Tada mėsą užpilkite karštu vandeniu, įdėkite 1 svogūną, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Užvirinkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol mėsa atsipalaiduos nuo kaulų.
Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite mėsą ir sultinį perkoškite. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite daržoves į sultinį.
Žingsnis 3
Tuo tarpu makaronus atskirai 2 minutes virkite puode, nukoškite ir supilkite į sultinį. Užpilkite sultinį sėlenų kisieliumi, užvirinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite omarus, uždenkite ir palikite sriubą pastovėti 5-10 minučių.
Kategorijos