Naminė zama su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Naminė zama su vištiena

"Zama" yra Moldovos nacionalinė sriuba, patiekiama karšta ir iš esmės yra kasdienis pirmasis patiekalas. Ją gana greitai ir lengvai paruošti, o tradicinę "Zama" sudaro vištienos sultinys, vištiena, naminiai makaronai ir sėlenų rūgpienis - tai visai nesudėtingas produktų rinkinys. Nepaisant to, šeimininkės vis dar sugalvoja naujų skanių receptų, sriubą pagardindamos savaip.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (39 bal.)

Žingsnis 1

Naminė zama su vištiena Žingsnis 1
Užpilkite mėsą vandeniu, užkaiskite ir užvirkite. Nusunkite pirmąjį sultinį. Tada mėsą užpilkite karštu vandeniu, įdėkite 1 svogūną, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Užvirinkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol mėsa atsipalaiduos nuo kaulų.

Žingsnis 2

Naminė zama su vištiena Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite mėsą ir sultinį perkoškite. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite daržoves į sultinį.

Žingsnis 3

Naminė zama su vištiena Žingsnis 3
Tuo tarpu makaronus atskirai 2 minutes virkite puode, nukoškite ir supilkite į sultinį. Užpilkite sultinį sėlenų kisieliumi, užvirinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite omarus, uždenkite ir palikite sriubą pastovėti 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, karštieji patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, sriubos su vištienos skrandžiu, sriubos su pomidorų pasta

Kategorijos