Naminė zama su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Naminė zama su vištiena

"Zama" yra Moldovos nacionalinė sriuba, patiekiama karšta ir iš esmės yra kasdienis pirmasis patiekalas. Ją gana greitai ir lengvai paruošti, o tradicinę "Zama" sudaro vištienos sultinys, vištiena, naminiai makaronai ir sėlenų rūgpienis - tai visai nesudėtingas produktų rinkinys. Nepaisant to, šeimininkės vis dar sugalvoja naujų skanių receptų, sriubą pagardindamos savaip.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė zama su vištiena Žingsnis 1
Užpilkite mėsą vandeniu, užkaiskite ir užvirkite. Nusunkite pirmąjį sultinį. Tada mėsą užpilkite karštu vandeniu, įdėkite 1 svogūną, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Užvirinkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies, kol mėsa atsipalaiduos nuo kaulų.

Žingsnis 2

Naminė zama su vištiena Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite mėsą ir sultinį perkoškite. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite daržoves į sultinį.

Žingsnis 3

Naminė zama su vištiena Žingsnis 3
Tuo tarpu makaronus atskirai 2 minutes virkite puode, nukoškite ir supilkite į sultinį. Užpilkite sultinį sėlenų kisieliumi, užvirinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite omarus, uždenkite ir palikite sriubą pastovėti 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos