Publikavimo data: 2024-06-16
Naminės Cezario salotos
Šis Cezario salotų receptas skirtas tiems atvejams, kai norite neįprasto skanaus patiekalo ir nenorite sugaišti daug laiko. Salotos bus paprastesnės nei kavinėje ar restorane, bet taip pat labai skanios, o joms skirtų ingredientų visada rasite šaldytuve. Salotų paruošimas nepareikalaus daug pastangų ir užtruks šiek tiek laiko.
Žingsnis 1
Išvirkite krevetes. Užvirinkite pasūdytą vandenį, sudėkite į jį šaldytas krevetes ir virkite 3-4 minutes. Į vandenį galite įberti itališkų žolelių arba lauro lapelių, kad vanduo būtų aromatingesnis. Tada krevetes užpilkite šaltu vandeniu, kad jos atvėstų ir būtų lengviau nulupti.
Žingsnis 2
Salotas suplėšykite atskirais lapais. Žaliąją lapų dalį suplėšykite mažais gabalėliais. Tvirtesnę dalį reikia susmulkinti.
Žingsnis 3
Pomidorus nuplaukite, kiekvieną supjaustykite į 4 dalis.
Žingsnis 4
Salotas iš karto patiekite lėkštėse. Pirmuoju sluoksniu sudėkite salotų lapus ir apšlakstykite padažu. Aplink kraštus ratu išdėliokite pomidorus. Ant salotų viduryje ratu išdėliokite krevetes. Sūrį sutarkuokite tiesiai ant salotų.
Žingsnis 5
Iš duonos skrudintuve iškepkite duonos trupinius. Tada supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į salotas.
Kategorijos