Publikavimo data: 2025-08-20
Naminės gruziniško stiliaus kepenys
Kepenys yra labai specifinis produktas, pasižymintis originaliu skoniu ir aromatu, kurį mėgsta suaugusieji, bet nemėgsta vaikai. Gruziniškai paruoštos kepenėlės gali būti puiki šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Kepenis nuvalykite nuo plėvelės ir kraujo krešulių, nusausinkite rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Į dubenėlį įberkite nedidelį kiekį miltų ir sumaišykite su druska, kiekvieną gabalėlį pamerkite ir dėkite į keptuvę, kepkite kepenėles, kol visiškai iškeps, visą laiką maišydami.
Žingsnis 2
Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos mažais kubeliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite mažais gabalėliais, o žoleles smulkiai sukapokite. Visas daržoves sudėkite į salotinę ir sudėkite keptas kepenėles. Uždenkite dangčiu ir palikite 15 minučių.
Kategorijos