Publikavimo data: 2024-06-09
Naminės įdarytos paprikos
Šio patiekalo ingredientų derinys yra klasikinis Rytų Europos virtuvės patiekalas. Kiekviena šalis turi savų gaminimo ypatumų, tačiau pagrindiniai ingredientai išlieka tie patys: daržovės, mėsa. Ir būtinai - ryžiai, labiausiai kultivuojami grūdai pasaulyje, kurie puikiai dera beveik su visais produktais. Svarbu ir tai, kad įdarytas paprikas galima paruošti iš anksto ir virti pagal poreikį. Labai patogu, tai taupo šeimininkės laiką.
Žingsnis 1
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite, daržoves apkepkite keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi. Sutarkuokite pomidorus, sudėkite juos į kepsnį ir troškinkite dar 7 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite kepsnį į maltą mėsą. Įberkite druskos, prieskonių, smulkiai supjaustytų žolelių ir paruoštų ryžių. Viską gerai išmaišykite. Gautu mišiniu įdarykite paprikas. Atkreipkite dėmesį, kad paprikas pripildykite iki trijų ketvirtadalių. Kepant ryžiai padidės ir užpildys visą papriką.
Žingsnis 3
Įdarytas paprikas sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirinkite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite dujas ir virkite 25 minutes. Jei neketinate iš karto patiekti paprikų, padėkite jas į šaldytuvą. Virkite prieš pat patiekdami. Įdarytas paprikas taip pat galima užšaldyti, tokiu pavidalu jos gali išsilaikyti tris savaites.
Kategorijos