Publikavimo data: 2025-08-20
Naminės įdarytos paprikos su kuskusu
Įdarytos paprikos - patiekalas, kurio pagrindą sudaro paprikos, išvalytos nuo sėklų, paprastai įdarytos malta mėsa ir ryžiais. Mėsos ir daržovių derinys visuomet naudingas. O paprikos patiekalui suteiks ryškų skonį. Kartu tai yra abipusiai naudingas variantas tiek šventiniam stalui, tiek valgiui su šeima.
Žingsnis 1
Nulupkite morkas ir svogūnus. Tada daržoves sutarkuokite tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į įkaitintą keptuvę suberkite daržoves. Kepkite jas kelias minutes.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite mėsą ir svogūną. Tada pertrinkite juos per mėsmalę. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:2, uždenkite lėkšte ir palikite 5 min. Sudėkite kuskusą į maltą mėsą, pasūdykite ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Nulupkite paprikas, įdarykite jas mėsos mišiniu. Sudėkite paprikas į puodą, iki pusės užpilkite vandeniu. Užvirus virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Sumaišykite grietinę ir pomidorų kečupą, supilkite į paprikas, papipirinkite. Virkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Kategorijos