Publikavimo data: 2025-08-19
Naminės maltos mėsos kepsniai su baklažanais ir pomidorais
Labai įdomus ir skanus patiekalas - maltos jautienos "kaminai" su baklažanais ir pomidorais. Jautienos ir daržovių derinys suteikia išskirtinį ir subtilų skonį. Patiekalas taip pat labai sveikas. Jautienoje gausu maistinių medžiagų ir vitaminų, kurie atkuria imunitetą ir skatina atsigavimą. Jautienos sudedamosios dalys dalyvauja medžiagų apykaitos procesuose, prisotina ląsteles deguonimi, gerina plaukų ir odos būklę.
Žingsnis 1
Sudėkite baklažanus į dubenį, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti. Tada baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir siųskite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą suberkite džiūvėsėlius, druską, mėsos prieskonius, svogūnus ir išmaišykite. Iš faršo suformuokite 6 didelius plokščius kotletus ir sudėkite į augaliniu aliejumi pateptą kepimo skardą.
Žingsnis 3
Kotletus patepkite grietine, ant kiekvieno uždėkite po 2 baklažano griežinėlius, po 2 saldžiosios ir aštriosios paprikos griežinėlius, taip pat po pomidorą. Į dubenį sudėkite bulves, įpilkite augalinio aliejaus, druskos, mėsos prieskonių.
Žingsnis 4
Išmaišykite ir paskleiskite bulves ant kepimo skardos tarp kotletų. Dėkite indą į įkaitintą 180 ℃ orkaitę 30 minučių. Tada sutarkuokite sūrį ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos