Publikavimo data: 2024-10-15
Naminės marinuotos cukinijos
Namuose marinuotos cukinijos - puikus užkandis šeimos pietums. Dėl tokių prieskonių kaip juodieji pipirai, česnakai ir kvapiosios žolelės cukinijos tampa labai kvapnios ir pikantiškos. Jas galima naudoti kaip užkandį su bulvėmis arba kepta mėsa.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintas žoleles, cukinijas ir viską atsargiai išmaišykite. Suberkite druską, cukrų, maltus pipirus, smulkiai supjaustytą česnaką, actą, aliejų, gerai išmaišykite ir palikite mišinį maždaug 2-3 valandoms.
Žingsnis 2
Kai žalumynai jau bus susigėrę ir išleidę sultis, paruoškite stiklainius, į kuriuos suksite cukinijas. Nuplaukite juos plovikliu, nusausinkite ir pradėkite pildyti. Pirmiausia supilkite cukinijas, tada - jų išleistas sultis.
Žingsnis 3
Stiklainius sterilizuokite verdančiame vandenyje. Po 10-15 minučių nuo užvirimo išimkite stiklainius ir juos užsukite. Laikykite apsaugotoje vietoje kambario temperatūroje. Cukinijos turėtų stovėti ne mažiau kaip 14 dienų, po to bus tinkamos valgyti.
Kategorijos