Naminės marinuotos daržovės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Naminės marinuotos daržovės

Konservuotos daržovės yra klasikinis sovietinės ir rusiškos virtuvės patiekalas. Iš įvairių daržovių konservavimo receptų marinavimas yra bene populiariausias ir naudingiausias. Jis leidžia maksimaliai išsaugoti sezoninių daržovių skonį ir maistines savybes. Jos bus geras priedas antriesiems patiekalams, suteiks jiems pikantiškumo ir prieskonio.
Gaminimo laikas
14440 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
51 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminės marinuotos daržovės Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite į dubenį. Nulupkite papriką nuo sėklų, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į dubenį su žalumynais. Nuluptą česnaką įspauskite į susmulkintus ingredientus. Viską gerai išmaišykite. Pomidorus perpjaukite skersai, bet ne iki galo. Į pjūvius sudėkite susmulkintus ingredientus.

Žingsnis 2

Naminės marinuotos daržovės Žingsnis 2
Įdarytus pomidorus sandariai sudėkite į paruoštus stiklainius. Puode užvirinkite tris su puse litro vandens. Užpilkite verdančiu vandeniu išpilstytus pomidorus. Uždenkite steriliais užsukamais dangteliais. Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir palikite dvidešimt minučių pastovėti.

Žingsnis 3

Naminės marinuotos daržovės Žingsnis 3
Išpilkite vandenį iš butelių į puodą, užvirinkite ir vėl supilkite ant pomidorų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti dvidešimt minučių. Vėl nusunkite vandenį į puodą, suberkite druską, cukrų, actą, užvirinkite, pavirkite dvi minutes. Užpilkite pomidorus verdančiu marinatu ir užsukite dangtelius.

Žingsnis 4

Naminės marinuotos daržovės Žingsnis 4
Apverskite butelius aukštyn kojomis. Uždenkite antklode ir palikite 24 valandoms. Po to juos galima išvynioti, apversti aukštyn kojomis ir padėti į šaltą vietą laikyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos