Publikavimo data: 2024-06-15
Naminės marinuotos daržovės
Konservuotos daržovės yra klasikinis sovietinės ir rusiškos virtuvės patiekalas. Iš įvairių daržovių konservavimo receptų marinavimas yra bene populiariausias ir naudingiausias. Jis leidžia maksimaliai išsaugoti sezoninių daržovių skonį ir maistines savybes. Jos bus geras priedas antriesiems patiekalams, suteiks jiems pikantiškumo ir prieskonio.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite į dubenį. Nulupkite papriką nuo sėklų, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į dubenį su žalumynais. Nuluptą česnaką įspauskite į susmulkintus ingredientus. Viską gerai išmaišykite. Pomidorus perpjaukite skersai, bet ne iki galo. Į pjūvius sudėkite susmulkintus ingredientus.
Žingsnis 2
Įdarytus pomidorus sandariai sudėkite į paruoštus stiklainius. Puode užvirinkite tris su puse litro vandens. Užpilkite verdančiu vandeniu išpilstytus pomidorus. Uždenkite steriliais užsukamais dangteliais. Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir palikite dvidešimt minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Išpilkite vandenį iš butelių į puodą, užvirinkite ir vėl supilkite ant pomidorų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti dvidešimt minučių. Vėl nusunkite vandenį į puodą, suberkite druską, cukrų, actą, užvirinkite, pavirkite dvi minutes. Užpilkite pomidorus verdančiu marinatu ir užsukite dangtelius.
Žingsnis 4
Apverskite butelius aukštyn kojomis. Uždenkite antklode ir palikite 24 valandoms. Po to juos galima išvynioti, apversti aukštyn kojomis ir padėti į šaltą vietą laikyti.
Kategorijos