Publikavimo data: 2024-06-23
Naminės skumbrės dešrelės
Skumbrė - Atlanto, Juodojoje, Viduržemio, Šiaurės, Marmuro, Baltojoje ir Barenco jūrose gyvenanti žuvis. Pasaulyje ji taip pat žinoma kaip skumbrė ir balamuta. Dėl didelio vitaminų D ir B12, makro- ir mikroelementų (fosforo, kalio, jodo, natrio, mangano) kiekio skumbrės vartojimas teigiamai veikia kraujotakos, širdies ir kraujagyslių, nervų sistemas. Be to, specialistai rekomenduoja skumbres valgyti norint pagerinti odos, plaukų būklę, sustiprinti kaulinį audinį.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite, išimkite vidurius ir kaulus, nuplaukite. Supjaustykite filė. Nulupkite svogūną, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Lašinius supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Žuvies filė, svogūną ir lašinių gabalėlius pertrinkite per smulkų tinklelį.
Žingsnis 3
Į žuvies mišinį įmuškite kiaušinį. Viską pasūdykite ir papipirinkite, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos atsargiai suformuokite dešreles ir apvoliokite jas džiūvėsėliuose.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Apkepkite dešreles iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Sudėkite dešreles į kepimo indą. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos