Naminės skumbrės dešrelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Naminės skumbrės dešrelės

Skumbrė - Atlanto, Juodojoje, Viduržemio, Šiaurės, Marmuro, Baltojoje ir Barenco jūrose gyvenanti žuvis. Pasaulyje ji taip pat žinoma kaip skumbrė ir balamuta. Dėl didelio vitaminų D ir B12, makro- ir mikroelementų (fosforo, kalio, jodo, natrio, mangano) kiekio skumbrės vartojimas teigiamai veikia kraujotakos, širdies ir kraujagyslių, nervų sistemas. Be to, specialistai rekomenduoja skumbres valgyti norint pagerinti odos, plaukų būklę, sustiprinti kaulinį audinį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
285 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminės skumbrės dešrelės Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite, išimkite vidurius ir kaulus, nuplaukite. Supjaustykite filė. Nulupkite svogūną, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Lašinius supjaustykite mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Naminės skumbrės dešrelės Žingsnis 2
Žuvies filė, svogūną ir lašinių gabalėlius pertrinkite per smulkų tinklelį.

Žingsnis 3

Naminės skumbrės dešrelės Žingsnis 3
Į žuvies mišinį įmuškite kiaušinį. Viską pasūdykite ir papipirinkite, išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Naminės skumbrės dešrelės Žingsnis 4
Iš maltos mėsos atsargiai suformuokite dešreles ir apvoliokite jas džiūvėsėliuose.

Žingsnis 5

Naminės skumbrės dešrelės Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Apkepkite dešreles iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Sudėkite dešreles į kepimo indą. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Kepkite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos