Naminiai avinžirniai su mėsos kukuliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminiai avinžirniai su mėsos kukuliais

Avinžirniai yra vieni populiariausių ankštinių šeimos atstovų. Iš avinžirnių gaminama daugybė originalių ir skanių patiekalų. Avinžirniai ir mėsos kukuliai - nuostabus derinys, puikiai papildantis vienas kitą.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai avinžirniai su mėsos kukuliais Žingsnis 1
Avinžirnius per naktį pamirkykite vandenyje. Ryte nusunkite vandenį, nuplaukite ir išvirkite avinžirnius, kol jie beveik išvirs. Sumaišykite 2 rūšių maltą mėsą, sudėkite tarkuotą svogūną, smulkiai supjaustytas žoleles, krakmolą, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos suformuokite kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

Žingsnis 2

Naminiai avinžirniai su mėsos kukuliais Žingsnis 2
Padažui apkepkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną, kol paruduos, tada supilkite pomidorų sultis. Įberkite granuliuoto cukraus, druskos ir pipirų. Į formą sudėkite daržoves, avinžirnius, mėsos kukulius ir daržoves. Užpilkite padažu ir valandai pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos