Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai avinžirniai su mėsos kukuliais
Avinžirniai yra vieni populiariausių ankštinių šeimos atstovų. Iš avinžirnių gaminama daugybė originalių ir skanių patiekalų. Avinžirniai ir mėsos kukuliai - nuostabus derinys, puikiai papildantis vienas kitą.
Žingsnis 1
Avinžirnius per naktį pamirkykite vandenyje. Ryte nusunkite vandenį, nuplaukite ir išvirkite avinžirnius, kol jie beveik išvirs. Sumaišykite 2 rūšių maltą mėsą, sudėkite tarkuotą svogūną, smulkiai supjaustytas žoleles, krakmolą, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos suformuokite kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
Žingsnis 2
Padažui apkepkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną, kol paruduos, tada supilkite pomidorų sultis. Įberkite granuliuoto cukraus, druskos ir pipirų. Į formą sudėkite daržoves, avinžirnius, mėsos kukulius ir daržoves. Užpilkite padažu ir valandai pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos