Publikavimo data: 2024-06-15
Naminiai blyneliai su vištienos kepenėlėmis
Šis tradicinis rusų, vokiečių ir Kaukazo virtuvių patiekalas yra mėgstamas šeimininkių. Todėl žinojimas, kaip kepti blynus, visada pravers ir padės įvairiose situacijose. Juk blynus galima įdaryti, o kulinarinės fantazijos galimybės čia neribotos. Siūlome receptą su vištienos kepenėlėmis, o tai vienas naudingiausių ir skaniausių šalutinių produktų. Kepenėlėse yra daug baltymų, vitaminų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps. Dalimis įmaišykite miltus ir pieną. Įmaišykite dalį miltų, maišykite iki vientisos masės, tešla tampa tiršta; įpilkite šiek tiek pieno, taip atskieskite tešlą. Pakartokite. Taip minkant tešlą lengviau atsikratyti gumulėlių.
Žingsnis 2
Pabaigoje į tešlą supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai šiek tiek pastovėti. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Ant keptuvės supilkite dalį tešlos ir paskleiskite plonu sluoksniu. Kai aplink blyno kraštą atsiras sausa plutelė, blyną galėsite apversti. Kai nugarinė blyno pusė taps auksinė, išimkite jį iš keptuvės. Iš 22 cm ilgio keptuvės išeina 25 blynai.
Žingsnis 3
Vištienos kepenėles užpilkite vandeniu ir virkite 20 minučių ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Išvirusias kepenėles sudėkite į lėkštę, kad atvėstų. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrus. Perkelkite į lėkštę, kad atvėstų.
Žingsnis 4
Atvėsusias kepenėles ir pakepintus svogūnus sumalkite mėsmale. Į kepenėlių mišinį pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite. Jei įdaras sausas, galite įpilti kelis šaukštus sultinio, kuriame virė kepenys.
Žingsnis 5
Ant paruošto blyno dėkite įdarą ir užlenktais kraštais suvyniokite jį į vamzdelį. Prieš patiekdami blynus apkepkite keptuvėje su sviestu, kol jie taps auksiniai.
Kategorijos