Publikavimo data: 2024-06-22
Naminiai bulviniai blynai pusryčiams
"Rusijoje be bulvių - kaip vakarėlis be armonikos", - taip sakydavo valstiečiai, kuriems ši daržovė Petro I dėka tapo pagrindine stalo dalimi. Tačiau ilgą laiką bulvės nebuvo priimtinos visame pasaulyje. Škotijoje manė, kad jos sukelia marą, o Prūsijoje jas auginantiems nukirsdavo nosis ir ausis. Gerai, kad buvo atrastas bulvių skonis ir jų nauda! Kitaip pusryčiams nematytume naminių bulvinių blynų, kuriuos galima lengvai ir greitai paruošti pagal šį receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite tarkuotas bulves ir svogūnus su kiaušiniu, druska ir pipirais. Nuolat maišydami dalimis supilkite miltus.
Žingsnis 2
Pusryčiams paruoškite naminių bulvinių blynų. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Valgomuoju šaukštu pilkite tešlą. Kepkite 30 sekundžių, apverskite ir tiek pat laiko kepkite kitą pusę. Taip kepkite, kol sunaudosite visą tešlą.
Kategorijos