Publikavimo data: 2025-08-21
Naminiai kiaulienos kotletai su bazilikais ir krapais
Lenkijoje kiaulienos kotletai pradėti gaminti XIX amžiuje. Šis patiekalas čia atkeliavo greičiausiai iš Austrijos ir tapo Wiener Schnitzel variacija - plonai tarkuotas veršienos gabalėlis be kaulų, apvoliotas džiūvėsėliuose, keptas ir patiekiamas su citrinos skiltele. Kiaulienoje esanti didelė baltymų koncentracija yra naudinga organizmui. Geležis, kalcis, magnis, varis, fosforas, jodas - visų šių elementų yra kiaulienoje, todėl ji turi daug naudingų savybių, taip reikalingų žmogaus organizmui.
Žingsnis 1
Kiekvieną mėsos gabalėlį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pabarstykite paprika. Paruoškite tešlą. Paruoškite dubenį ir į jį įmuškite kiaušinius, suberkite bazilikus ir krapus.
Žingsnis 2
Tada suberkite druską, krakmolą ir miltus. Gerai išmaišykite. Mėsą iš abiejų pusių panardinkite į tešlą ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Kategorijos