Publikavimo data: 2024-06-22
Naminiai Kijevo stiliaus kotletai
Sultingi, minkšti, skanūs ir traškūs vištienos filė kotletai. Visame pasaulyje žinomų Kijevo kotletų atmaina.
Žingsnis 1
Atskirkite vištieną nuo kaulų, pašalinkite odą ir sumalkite mėsmale.
Žingsnis 2
Susmulkinkite prieskonines žoleles, sudėkite smulkintą česnaką ir įberkite porą žiupsnelių druskos - tai bus kotletų įdaras. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Kiaušinį suplakite su šakute ir druska. Į miltus ir džiūvėsėlius taip pat įberkite druskos ir prieskonių. Įdarui druskos nenaudokite.
Žingsnis 4
Imkite į delną šiek tiek maltos mėsos, paskleiskite faršą, ant viršaus uždėkite sviesto (gausite apie pusę arbatinio šaukštelio suminkštinto sviesto), pabarstykite žiupsneliu sūrio, jei norite. Paimkite dar šiek tiek maltos mėsos ir uždenkite faršą. Atsargiai užkimškite, apskrudinkite ir šiek tiek išlyginkite kotletą.
Žingsnis 5
Apvoliokite jį miltuose, tada pamerkite į kiaušinį ir gerai apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite kotletus į šaldiklį 15-20 minučių.
Žingsnis 6
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus (tiek, kad apsemtų visą dugną). Kepkite kotletus 1-2 minutes ant didelės ugnies, tada 7-8 minutes ant mažos ugnies, uždengę dangčiu. Paruoštus kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos