Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai kotletai
Kotletai - tai malta mėsa, kepta džiūvėsėliuose. Kotletų yra įvairių tautų virtuvėse, tačiau skaniausiais ir natūraliausiais laikomi kotletai, paruošti pagal mūsų senelių receptą. Kotletai gali būti pagrindinio patiekalo garnyras ir savarankiškas patiekalas.
Žingsnis 1
Maltinukus sumalkite mėsmale. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite duonos riekeles, kol taps šviesiai rudos spalvos. Svogūną padalykite į dvi dalis ir kartu su pakepintomis batono riekelėmis sudėkite į trintuvą. Sumaišykite svogūną ir duonos riekeles iki vientisos masės. Smulkiai supjaustykite šviežius krapus. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, svogūnų mišinį, šviežius krapus, maltus juoduosius pipirus ir druską. Kruopščiai išminkykite faršą ir pasūdykite. Suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Į kepimo formą įpilkite augalinio aliejaus. Įdėkite formą į iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite kotletus, kol iškeps.
Kategorijos