Publikavimo data: 2025-08-18
Naminiai kotletai džiūvėsėliuose
Kotletai yra universalus priedas prie bet kokio garnyro: ryžių, makaronų, bulvių. Be to, galite skaniai pavalgyti vakarienę, kurią sudaro kotletas ir skanios daržovių salotos. Mano anūkai visada džiaugiasi namuose pagamintais kotletais, tikiuosi, kad ir jums patiks.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į trintuvą.
Žingsnis 2
Baltos duonos gabalėlį pamirkykite stiklinėje vandens ir palikite mirkti (5-7 minutes).
Žingsnis 3
Išmirkytą duoną sudėkite į maišytuvą kartu su svogūnais.
Žingsnis 4
Duoną ir svogūnus paverskite į košę.
Žingsnis 5
Į dubenį sudėkite iš pakelio ištrauktą faršą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 6
Supilkite mišinį iš maišytuvo (duoną ir svogūnus) į dubenį prie maltos mėsos ir prieskonių.
Žingsnis 7
Ryžius virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 8
Išvirusius ryžius nuplaukite sietelyje. Nusausinkite vandens perteklių. Ryžiai turi būti trapūs.
Žingsnis 9
Į dubenį su malta mėsa, prieskoniais, duonos ir svogūnų mišiniu suberkite virtus ryžius.
Žingsnis 10
Pomidorų pasta suteiks skonio ir spalvos, tereikia įdėti porą šaukštelių.
Žingsnis 11
Kruopščiai išmaišykite dubens turinį. Neturi būti didelių gumulėlių.
Žingsnis 12
Į atskirą dubenį supilkite džiūvėsėlius. Iš faršo suformuokite mažus arba vidutinio dydžio maltinių paplotėlius, kad geriau apkeptų. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 13
Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, sudėkite kotletus, pagal skonį pasūdykite, uždenkite dangčiu ir kepkite, kas 4-5 minutes apversdami. Kepkite apie 25-30 minučių, priklausomai nuo kotletų dydžio.
Žingsnis 14
Paruošti kotletai.
Kategorijos