Publikavimo data: 2025-08-17
Naminiai maltos mėsos paplotėliai su svogūnais
Greita ir skanu. Kaip vaikystėje.
Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Aš juos supjausčiau stambiais kubeliais, bet galite supjaustyti labai smulkiai arba pertrinti per blenderį ar trintuvą.
Žingsnis 2
Sulaužykite duoną be plutos, užpilkite pusę puodelio vandens į gilų dubenį. Kai ji suminkštės, sutrinkite ją šakute.
Žingsnis 3
Sumaišykite duoną, prieskonius, maltą mėsą ir svogūnus.
Žingsnis 4
Iš gautos masės suformuokite paplotėlius, kiekvieną apvoliodami miltuose. Dėkite ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi. Iš 500 g maltos mėsos gaunasi gana daug kotletukų, todėl likusius suformuoju ir užšaldau.
Žingsnis 5
Kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Supilkite likusį vandenį ir virkite apie 7-10 minučių. Keletą kartų apverskite vandenyje troškinamus kotletus. Įsitikinkite, kad vanduo beveik visas išvirė. Nuimkite nuo ugnies. Galite patiekti!
Kategorijos