Publikavimo data: 2024-05-25
Naminiai marinuoti raudonieji svogūnai
Kad salotos įgautų subtilesnį skonį, dažnai salotoms skirti svogūnai prieš tai marinuojami. Daugelis šeimininkių svogūnus net iš anksto kaupia atsargas. Tačiau norint marinuoti svogūnus, nebūtina ruošti sudėtingo marinato, sterilizuoti stiklainių ir laukti kelias savaites. Svogūnus galite marinuoti greitai, tada jie bus paruošti naudojimui vos per pusvalandį. Marinavimui geriau imti violetinius (raudonuosius) svogūnus, jie saldesni, nekaršti ir malonesnio skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus ir marinatą. Aštriu peiliu supjaustykite svogūnus pusžiedžiais ir sudėkite į indą. Svogūnus apibarstykite cukrumi ir sumaišykite rankomis. Stiklinėje sumaišykite vandenį ir actą.
Žingsnis 2
Marinuokite svogūnus. Užpilkite svogūnų žiedus marinatu, gerai išmaišykite, uždarykite stiklainį dangteliu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Po pusvalandžio nuspauskite skystį, sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi.
Kategorijos