Publikavimo data: 2024-06-17
Naminiai mieliniai blyneliai
Aromatizuotas bulvytes kepti ant mielių šiek tiek sunkiau nei be mielių, tačiau rezultatas to vertas bulvytės būna itin skanios ir sultingos. Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams.
Žingsnis 1
Įmaišykite šiltą pieną, cukrų ir sausas mieles. Palaipsniui suberkite miltus. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių. Įmaišykite druską, pusę šaukšto cukraus, 1 šaukštą aliejaus ir kiaušinius. Kai tešla pakils, gerai išsukite ją mentele ir supilkite kiaušinių mišinį. Leiskite tešlai pakilti antrą kartą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Tuomet nemaišydami tešlą šaukštu supilkite į keptuvę. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Kategorijos