Naminiai rauginti kopūstai su krapų sėklomis žiemai stiklainiuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminiai rauginti kopūstai su krapų sėklomis žiemai stiklainiuose

Žiemai skirti rauginti kopūstai su krapų sėklomis būna labai skanūs ir traškūs. Rauginti kopūstai yra ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas, palankiai veikiantis žmogaus virškinimo sistemą.
Gaminimo laikas
7200 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
28 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Naminiai rauginti kopūstai su krapų sėklomis žiemai stiklainiuose Žingsnis 1
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Susmulkinkite kopūstą ir pusę jo sudėkite į puodą su krapų sėklomis, tada lengvai pabarstykite druska. Sudėkite tarkuotas morkas į puodą ir gerai paspauskite, kol išsiskirs sultys. Ta pačia tvarka pripildykite keptuvę sluoksniais ir viską gerai prispauskite.

Žingsnis 2

Naminiai rauginti kopūstai su krapų sėklomis žiemai stiklainiuose Žingsnis 2
Uždenkite puode esančius kopūstus lėkšte, tada prispauskite ir uždėkite ant viršaus svorį. Palikite kopūstus raugti penkias dienas. Praėjus šiam laikui kopūstus sudėkite į stiklainius ir juos uždarykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
paruošimai, daržovių paruošimai, konservavimas, mažai kalorijų, sala, cukinijų sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų ajika, česnakų paruošimai

Kategorijos