Publikavimo data: 2025-08-20
Naminiai rauginti kopūstai su krapų sėklomis žiemai stiklainiuose
Žiemai skirti rauginti kopūstai su krapų sėklomis būna labai skanūs ir traškūs. Rauginti kopūstai yra ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas, palankiai veikiantis žmogaus virškinimo sistemą.
Žingsnis 1
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Susmulkinkite kopūstą ir pusę jo sudėkite į puodą su krapų sėklomis, tada lengvai pabarstykite druska. Sudėkite tarkuotas morkas į puodą ir gerai paspauskite, kol išsiskirs sultys. Ta pačia tvarka pripildykite keptuvę sluoksniais ir viską gerai prispauskite.
Žingsnis 2
Uždenkite puode esančius kopūstus lėkšte, tada prispauskite ir uždėkite ant viršaus svorį. Palikite kopūstus raugti penkias dienas. Praėjus šiam laikui kopūstus sudėkite į stiklainius ir juos uždarykite.
Kategorijos