Publikavimo data: 2024-06-22
Naminiai rauginti kopūstai su morkomis
Rauginti kopūstai yra tradicinis daugelio šeimų patiekalas. Tai vienas iš prieinamiausių ir naudingiausių produktų. Jame gausu mikroelementų ir vitamino C. Žiemą rauginti kopūstai tampa tikru vitaminų ir naudingų medžiagų lobynu. Tai puiki alternatyva importuojamoms brangioms daržovėms. Raugintus kopūstus galima vartoti kaip atskirą užkandį ir dėti į sriubas, pyragus, salotas. Kad būtų dar skanesni ir sveikesni, galima pridėti įvairių daržovių, pavyzdžiui, morkų.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kopūstus sudėkite į tinkamą indą, suberkite morkas, druską ir juoduosius pipirus. Mišinį susmulkinkite rankomis, kol kopūstai išskirs sultis. Įdėkite lauro lapą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite raugintus kopūstus. Paruoštą daržovių mišinį sudėkite į švarius stiklainius. Gerai užspauskite, kad kopūstai visiškai apsemtų sultis. Uždenkite stiklainį kaproniniu dangteliu ir dvi dienas padėkite šiltoje vietoje, kad raugtų. Po stiklainiu padėkite patogią lėkštę, kad sulčių perteklius galėtų nutekėti. Kartą per dieną kopūstus papurtykite, kad pašalintumėte susidariusius dujų burbuliukus.
Kategorijos